Skip to content →

BOR practică cultul personalității pe banii contribuabililor

In Gold we trust

Patriarhul Daniel și-a pus basorelief pe clopotul de 25 de tone al Catedralei Neamului, cel mai mare din Europa. Doar Mama Rusia, modelul nostru civilizațional, are un clopot mai mare.

BOR a bătut toate recordurile la vanitate și prost gust țipător, de la clopotul de 25 de tone și 500 000€ la presiunile pentru modificarea Constituției conform dogmelor religioase, demonstrații de forță, amenințări și ordine date autorităților laice și ture de oraș cu merțanul (merțanul sau merțul e un Mercedes pentru mafioți, traficanți de droguri, maneliști, politicieni și clerici).

Daniel, Teodosie, Andreicuț și alții vor face din ortodoxie ce au făcut Meme Stoica, Mititelu, Gigi și Giovanni, Niculae, Dinel Staicu și Florea Gheorghe din fotbalul românesc. În douăzeci de ani Iisus și Fecioara Maria vor intra insolvență și vor rămâne pe-o margine de șanț fără licență de funcționare.

Dar măcar de n-ar face-o pe banii contribuabililor.

”Da, dar cei mai mulți dintre contribuabili sunt credincioși, dacă ar decide ei ar da banii la BOR!”

Bine, păi atunci să-i dea ei direct! Dacă contribuabilii sunt credincioși, de ce Biserica Ortodoxă Română mai stă la mâna statului? În loc să aștepte la politicieni, nu mai bine le cere direct credincioșilor? Lăsăm contribuabilii să decidă fiecare după liberul arbitru, cum scrie la carte. 

Ca să nu mai zicem că finanțarea unei culte religioase în dauna altor culte religioase și manifestări spirituale e discriminare. Mai ales că BOR folosește acești bani în lupta ideologică împotriva statului secular și în propaganda urii îndreptată împotriva unor grupuri sociale. Deci, orice s-ar spune, banii ăștia sunt utilizați în scopuri maligne și pentru subminarea societății libere și deschise.

Iar din clopotul ăla se puteau face două poduri peste Olt și unul peste Argeș. Plus șine de metrou pentru cinci magistrale.

Comments

comments

Published in Politică