Skip to content →

Idee pentru aplicația #rezist

Aplicația #rezist

Aplicația #rezist ar putea funcționa cu haștaguri, teme, fără decizii de la centru, doar pe forța numărului mare. Temele care ating un anumit plafon de adepți devin teme ale întregii comunități.

Activitate: #protest Subiect: #legeagrațierii Data: #15aprilieora20 Loc: #piațavictoriei

De exemplu, la #protest (trebuie să fie câteva haștaguri tematice precreate: protest/alegeri/voluntariat etc) cineva deschide #legeagrațierii. Aderă la el mai multe mii de persoane. Când se ajunge la, să zicem, 10 000 de persoane în București haștagului i se deschide opțiunea timp. Aici utilizatorii introduc haștaguri în format oră iar acelui haștag care trece de un anumit plafon de adepți, să zicem, 5000, i se deschide altă opțiune, haștagul în format loc. Astfel, ajungem la #protest #legeagrațierii #ora20. La loc #piațavictoriei ajunge la plafonul de activare, să zicem 2500 (sau 50%+1 din adepții haștagului superior). După ce s-a decis, oricine poate da attend. În acel moment se activează protestul și devine acțiune oficială #rezist.

Plafoanele să fie decise de cei care fac aplicația în funcție de temă și localitate. Un miting în București pe o temă majoră trebuie să aibă un plafon pe măsură, de 5 000 sau 10 000 de adepți.

Ideal ar fi să existe și o opțiune de confirmare. Ești la ora 20 în Piața Victoriei, dai check-in. Iar fiecare utilizator are un punctaj în funcție de numărul de confirmări, o reputație. Pe baza reputației recomandările sale pot apărea cât mai multor utilizatori.

Cum se promovează temele și acțiunile

Haștagurile care depășesc plafonul stabilit sunt vizibile pentru toți utilizatorii și intră la notificări. Acțiunile activate sunt publice pentru toți utilizatorii, intră la notificări și utilizatorii pot da attend la ele.

Diversele teme/haștaguri pot fi popularizate pe rețelele sociale (facebook, whatsapp, snapchar, instagram etc) dar și în interiorul aplicației. Evident, haștagurile/temele inițiate de utilizatorii cu reputație ridicată vor avea mai multă expunere. Haștagurile se promovează personalizat pentru fiecare utilizator în funcție de interesele, istoria, prietenii acestuia și geografie. Vezi haștagurile promovate de prietenii tăi, din zona în care te afli, în funcție de interesele pe care le-ai ales la profil, istoria search-ului și a acțiunilor la care ai confirmat participarea.

Mesagerie, rețea socială, promovare politică, review-uri, notificări, multimedia

Aplicația ar putea fi conexată cu un sistem de mesagerie efemeră (snapchat?) sau poate să aibă o mesagerie built-in (nu știu cât de complicat tehnic și din punctul de vedere al resurselor e). Eventual să te înscrii pe aplicație cu contul de Snapchat. Mai departe se pot introduce tot felul de opțiuni de tag, review, check-in, mesagerie, photo, video, cercuri de prieteni etc.

Aplicația #rezist, mobilizarea civică și alegerile

Activitate: #alegeri Subiect: #voticsulescu Data: 12decembrie

Aplicația #rezist poate funcționa și ca platformă de schimburi de idei, informații și chiar de promovare politică. O astfel de aplicație ar putea funcționa și pentru alegeri și alte manifestări politice dar și pentru notificări (nu cutremure, though).

Aplicația ar motiva utilizatorii să facă promovare pentru o anumită temă dar și să participe la acțiuni, pentru o reputație și deci vizibilitate cât mai mare. Important e ca plafoanele să fie suficient de mari încât să nu transforme aplicația în sute de acțiuni de bisericuță și spamming activist. Dar nu atât de mari încât să demotiveze utilizatorii și să facă aplicația practic inutilă.

Pentru alegeri se poate introduce și o funcție de confirmare a votării. Fiecare utilizator își introduce secția de votare cu adresa iar în ziua votului confirmă prezența la vot prin check-in. Și orice utilizator poate vedea în timp real numărul de utilizatori care au votat. De exemplul, până la această oră 68% dintre utilizatori au votat (au dat check-in la secția de votare).

Aplicația #rezist poate fi pentru mobilizarea civică și politică ce e Uber pentru transport sau Waze pentru trafic sau Foursquare/Swarm pentru ieșit în oraș.

Donații Asociația Cincinnatus

Choose currency

Enter amount

Comments

comments

Published in Politică